Healing Center Hamdaoui

Moxa lamp therapie

De Helende Kracht van Infraroodwarmte voor Lichaam en Geest.

Moxa lamp therapie

Moxa lamp therapie, ook wel bekend als moxibustie, is een traditionele Chinese behandelingsmethode die gebruikmaakt van warmte om acupunctuurpunten op het lichaam te stimuleren. Het woord "Moxa" verwijst naar de gedroogde bladeren van het kruid bijvoet (Artemisia vulgaris), dat wordt verbrand om warmte en rook te produceren.

Bij Moxa lamp therapie wordt een speciale Moxa lamp gebruikt, die een warmtebron bevat in de vorm van een gloeiend Moxa-staafje of Moxa-kegel. Het Moxa-staafje wordt aangestoken en boven het gewenste acupunctuurpunt gehouden, op een afstand die comfortabel is voor de patiënt. De warmte en rook van de brandende Moxa worden gebruikt om de acupunctuurpunt te verwarmen en te stimuleren.

De warmte van de Moxa-lamp kan verschillende therapeutische effecten hebben. Het kan de doorbloeding bevorderen, energie (Qi) stimuleren, pijn verminderen, spierspanning verlichten en het algehele welzijn bevorderen. Moxa lamp therapie wordt vaak gebruikt bij aandoeningen zoals gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen, menstruatieklachten, vermoeidheid en verzwakte immuunfunctie.