Healing Center Hamdaoui

Fytotherapie

Kracht van de Natuur voor Genezing.

Fytotherapie

Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruikmaakt van plantaardige preparaten om gezondheidsproblemen te behandelen en te voorkomen. Het woord "fyto" is afgeleid van het Griekse woord "phyton", wat "plant" betekent.

Fytotherapie maakt gebruik van verschillende delen van planten, zoals bladeren, bloemen, wortels, schors en zaden, om therapeutische effecten te bereiken. Deze plantaardige materialen bevatten actieve verbindingen, zoals fytochemicaliën, die verschillende fysiologische reacties in het lichaam kunnen stimuleren of beïnvloeden.

Kruidenpreparaten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt in fytotherapie, waaronder:

Infusies en thee: Het maken van een aftreksel door gedroogde kruiden in heet water te laten trekken en dit als thee te drinken.

Tincturen: Vloeibare extracten van kruiden, meestal op alcoholbasis, die kunnen worden ingenomen door ze te mengen met water of sap.

Capsules en tabletten: Gedroogde kruiden die verpulverd en in capsule- of tabletvorm gebracht worden voor eenvoudige inname.

Topische toepassing: Sommige kruidenpreparaten kunnen rechtstreeks op de huid worden aangebracht in de vorm van zalven, crèmes of oliën.

Fytotherapie wordt gebruikt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen, waaronder spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, angst, huidproblemen, hormonale onbalans en vele andere aandoeningen. Het is belangrijk op te merken dat fytotherapie niet bedoeld is als vervanging voor medische behandeling, maar eerder als een aanvullende benadering om de algehele gezondheid te ondersteunen.

Bij het gebruik van fytotherapie is het raadzaam om advies in te winnen bij ons. Wij kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste kruidenpreparaten, doseringen en behandelplannen op basis van je individuele gezondheidstoestand en behoeften.
Met deze 3 jarige HBO opleiding is Healing Center Hamdaoui aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en de koepel RBCZ.
Bent u aanvullend verzekerd dan kunt u een vergoeding krijgen. In uw verzekeringscontract kunt u terugvinden hoeveel uw verzekering per behandeling zal vergoeden. 
Als u een klacht heeft over een behandeling kijken we dan naar een oplossing.
Komen we er samen niet, klik dan op deze link en volg de stappen: